KERO LÄMPÖHIRSI-TALOSSA VOIT TUNTEA PUUN LÄMMÖN

Kero-lämpöhirsi on kehitetty jo 1990-luvulla joten uudesta keksinnöstä ei ole kyse. Seinärakenne on mallisuojattu ja siinä on kaava-alueelle rakentamisen mahdollistava CITY-nurkka. Hirren vankkojen puupintojen välissä on erinomaisesti lämpöä pitävä Hunton-puukuitueriste. Puukuitueriste on myös nurkassa, joten normaalisti talojen ongelmakohdat eli nurkat ovat lämpöhirsitalossa lämpimät.


Lämpöhirsi täyttää lämmöneristysvaatimukset ilman hirsitaloille tyypillisiä lisäeristyksiä.
Lämmöneristykseltään lämpöhirsi on aivan omaa luokkaansa koska
 29 cm lämpöhirsi vastaa 72 cm puuta!


Kero-talojen puukuitueristeen kyky sitoa ja luovuttaa kosteutta vastaa puun ominaisuuksia. Eristeen tiiviys estää seinän sisäiset ilmavirtaukset ja erillistä höyrynsulkumuovia ja tuulensuojaa ei tarvita. Eristeestä ei irtoa haitallista pölyä, eikä eriste ärsytä elimistöä. Rakennusaikana lämmöneristeiden turvallinen käsiteltävyys on erityisen tärkeää.

Toteuttamme hirsitalomme asiakkaiden omien toiveiden mukaisesti. Luotamme siihen että paras koti muodostuu huomioimalla asiakkaan tarpeet ja tontin olosuhteet. Meillä on taito ja aito halu toteuttaa rakennushankkeesi Sinun ehdoillasi.

 

Tilaa uutiskirje

Muoviton

  • höyrysuluton seinärakenne tasaa ilmankosteutta ja sisäilma pysyy miellyttävänä myös talvella.

Lämmin nurkka

  • eriste myös nurkassa, ei vuotoja

Lämpöarvo alle 0,17

  • täyttää nykyaikaiset lämmöneristysvaatimukset lämmitysenergian kulutus on pieni = säästöä energiakuluissa

Miellyttävä ja kevyt käsitellä

  • 15 kg / m helppo asentaa

Hengittävyys taattu

  • ei pystyliimauksia puussa
  • parempi sisäilma mahdollistaa matalamman säilytyslämpötilan, asunnon turvallisen viilennyksen sekä tilapäisen kylmilläänolonkin.

Painuminen erittäin vähäistä

  • Lyhyt nurkka mahdollistaa hirsitalon rakentamisen kaava-alueelle
  • puuna pohjoisen tiukkasyinen mänty

Ekologinen

  • pieni hiilijalanjälki
  • ratkaisu myös allergisille

- Moni erehtyy luulemaan, että hengittävyys merkitsee materiaalin kykyä läpäistä ilmaa. Näin ei ole. Hengittävyys merkitsee materiaalin kykyä sitoa ja haihduttaa kosteutta kuitujen sisältä. Asiaa havainnollistaa parhaiten vaatevertaus: Keinokuituiset vaatteet eivät hengitä, vaan niissä kosteus tiivistyy vaatteen pintaan ja lämmöneristys vaikeutuu. Villa ja muut luonnonmateriaalit sitovat kosteuden sisäänsä ja vaatteen pinta pysyy kuivana ja sen lämmöneristyskyky tallella. Lisäksi villa, kuten puukuitueristekin, johtaa ja haihduttaa kosteuden pois kuidusta. Olennaista on, ettei kosteus tiivisty vaatteeseen. Luonnonkuitueriste puolestaan estää kosteuden tiivistymisen talon rakenteisiin. Hengittävässä talossa ilmanvaihto tapahtuu luonnollisella tavalla ja myös talon asukkaat hengittävät paremmin.

Jos talo ei ole rakenteellisesti hengittävä, sisäilman laatu on täysin riippuvainen ilmanvaihdosta.

Hengittävät ja tiiviit rakenteet parantavat sisäilman laatua.
Happi ja hiilidioksidi pääsevät rakenteiden läpi.
Talo ei ole "pullo" vaan se toimii luonnollisella tavalla.